header_kinderpraktijkvoorjou

Over mij

Hoi, ik ben Sonja Brouwers, coach en gedragsspecialist van Kinderpraktijk Voor Jou in Breda. Wat leuk dat je mijn website bezoekt. Voel je welkom!

Hiernaast ben ik ook leerkracht, gedragsspecialist, SOVA- en faalangstreductietrainer en Rots & Water trainer op een basisschool. Dit is een prachtige en waardevolle combinatie, waarin ik al mijn enthousiasme en bezieling kwijt kan. Het werken met kinderen is geweldig. Ik geniet van hun puurheid, creativiteit, fantasie en wijsheid. Daar leer ik elke dag nog van.

Inmiddels sta ik al heel wat jaren met plezier voor de klas. Ik had altijd al de ambitie om mijn eigen praktijk te beginnen. Vooral de laatste jaren merkte ik dat deze ambitie meer vorm kreeg. Steeds vaker bleek mijn gevoel of vermoeden over een kind te kloppen. Ook vanuit ouders op school kreeg ik vaker terug dat ik kinderen meer te bieden heb dan alleen onderwijs. Vanuit die waardering en mijn eigen roeping om kinderen op een dieper niveau te helpen, is Kinderpraktijk Voor Jou geboren.

Elk kind verdient het om zichzelf te zijn en voluit te stralen.  Soms gebeuren er dingen, waardoor een kind uit balans raakt. Vooral hoogsensitieve kinderen, die alles voelen en bij wie prikkels harder binnenkomen, hebben het soms moeilijk. Als ouder zie je dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit en blijft worstelen, maar je kunt de vinger er niet op leggen. Of je zoon of dochter komt op school niet helemaal tot bloei; het komt er niet uit wat erin zit.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Als coach en gedragsspecialist kan ik jullie kind helpen. Ik zet verschillende technieken en methoden in, zoals observatie, teken je gesprek en oplossingsgerichte gespreksvoering. Deze geven mij informatie over hoe jouw kind zich écht voelt. Wat er in hem (of haar) omgaat. Waar hij tegenaan loopt. Wat hij graag zou willen. Waarom hij zich op een bepaalde manier gedraagt. En waarom hij niet tot leren komt. Een kind-afstemming levert meestal concrete antwoorden en verklaringen op, waarmee je als ouders verder kunt.

KVJ_1

‘Mijn aanpak is professioneel, oplossingsgericht, spelenderwijs en warm. Ik vind het belangrijk om een band met een kind op te bouwen. In mijn praktijk (en in mijn klas) zorg ik voor een vertrouwelijke en gemoedelijke sfeer, waarin alle ruimte is voor leren, ontdekken, groeien én plezier. Want als een kind zich veilig en prettig voelt en stevig staat, dan komt de rest vanzelf. Ik draag graag bij aan het welbevinden en de ontwikkeling van jouw kind.’